Počkejte prosím...
Nacházíte se: VŠCHT Prahastuduj.vscht.cz → Studijní programy

Biotechnologie a bioinženýrství

Biotechnologie a bioinženýrství

Navazující magisterský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
CHYBI CHARAKTERISTIKA PROGRAMU

Stanete se široce vzdělanými odborníky pro vývoj a řízení biotechnologických procesů. Získáte nejkomplexnější vzdělání v oboru pivovarství a sladařství v rámci českého vysokého školství. Budete výborně připraveni pro další doktorské studium a práci ve výzkumných organizacích. Program je bez dalších specializací. Pojetí programu je multioborové a nezbytně zahrnuje vedle stěžejních chemických, biochemických a molekulárně-biologických disciplín disciplíny inženýrské, umožňující detailně pochopit biotechnologické procesy. Je určen všem, kteří se chtějí věnovat výrobě tradičních kvasných produktů (pivo, víno, lihoviny), stejně jako těm, které zajímá spíše výroba široké škály moderních bioproduktů, jako jsou alternativní paliva, organické kyseliny, antibiotika, vakcíny, enzymy ap. Kromě poznání technologických procesů se budete věnovat instrumentálně-analytickým a molekulárně-biologickým technikám, bez kterých si biotechnologie současnosti neumíme představit. Budete se podílet na řešení vědecko-výzkumných projektů a rovněž na vývoji technologií přímo ve spolupráci s průmyslovou sférou.

Uplatnění

  • Vedoucí a řídící pozice
  • Biotechnologické firmy
  • Potravinářské a environmentální firmy
  • Farmaceutické firmy
  • Výroba, řízení a kontrola kvality
  • Státní správa
  • Věda, výzkum a inovace
  • Obchodní organizace
  • Doktorské studium

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 2 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 25 studentů
Kód programu N303
Aktualizováno: 15.11.2018 16:18, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum
zobrazit plnou verzi