Forenzní analýza a analýza potravin

Získáte důkladné znalosti jak chemie, tak biologie, s důrazem na analytické dovednosti. Stanete se žádanými experty v praxi i ve výzkumu. V rámci programu si budete volit ze dvou specializací – Forenzní analýzy a Chemie a analýzy potravin. Forenzní analýza v sobě kombinuje kriminalistickou praxi s vědeckým přístupem k řešení problémů, soudním lékařstvím a základy právního systému. Analýza potravin připravuje špičkové odborníky v oblasti kontroly kvality potravin a doplňků stravy, jejich bezpečnosti a případného falšování, což jsou témata, která zajímají každého a hýbou celým světem. Obě specializace vyučují největší experti na dané oblasti v ČR, můžete se také těšit na řadu profilujících předmětů, jejichž přehled získáte v odkazech na studijní plány.

Uplatnění

  • Navazující magisterské studium
  • Kriminalistické laboratoře
  • Výzkumné laboratoře
  • Potravinářské a biotechnologické firmy
  • Zdravotnické a veterinární firmy
  • Management kvality a bezpečnosti potravin
  • Farmaceutické firmy

Příběhy úspěšných absolventů

Reference zaměstnavatele

Specializace

Specializaci si studenti volí až v průběhu prvního ročníku studia. Přihláška se podává na studijní program. Vybrat si budete moci z následujících specializací:

Garant programu

Štěpánka Kučková
Zabývám se použitím hmotnostní spektrometrie pro určování proteinových pojiv a aditiv v historických objektech, odhalování padělků uměleckých děl a určování živočišného či rostlinného původu potravin.

Detaily programu

  • jazyk výuky: Česky
  • misto studia: Praha
  • doba studia: 3 roky
  • minimální počet přijímaných: 150 studentů
  • forma studia: Bakalářské studium
  • kód programu: B302

počet přijatých studentů v minulém roce

přihlášení studenti: 406


přijatí studenti: 224

Fakulta nabízí studium v bakalářských oborech zaměřených na biochemii a biotechnologii, na chemii, analýzu a technologii potravin, dále na biotechnologii léčiv a forenzní analýzu. V navazujících magisterských programech jsou pokryty obory od biotechnologie a mikrobiologie přes technologii, kvalitu a bezpečnost potravin až po klinickou bioanalytiku a biotechnologii léčiv. Absolventi se uplatní jako odborní pracovníci v potravinářském průmyslu, farmaceutickém průmyslu, ve státní správě v orgánech monitorujících kvalitu potravin a léčiv či v resortu vnitra.