![]() |
Chemie a analýza potravinDoktorský obor, Fakulta potravinářské a biochemické technologieCharakteristikaCílem je výchova specialistů a vědeckých pracovníků se znalostmi, které vycházejí ze současných teoretických poznatků vědy, výzkumu a vývoje a nejmodernějších aplikací analytické instrumentace se zaměřením na samostatnou tvůrčí činnost a vědecké bádání v oblasti výzkumu, vývoje a v praxi. Obor zajišťuje hluboké teoretické znalosti z oblasti chemie potravin a výživy, související s chemickým složením a reakcemi, ke kterým dochází při výrobě, skladování, kulinárním a technologickém zpracování potravin. Současně zajišťuje hluboké znalosti z oblasti analýzy potravin, které umožňují hodnocení výživové, senzorické a hygienicko-toxikologické kvality potravin.Absolvent je profilován pro uplatnění zejména v oblastech chemie potravin, analýzy potravin, výživy a ochrany životního prostředí. Je všestranně připraven na řízení a provoz specializovaných analytických laboratoří všech typů institucí a podniků a na vedoucí funkce v kontrolních, vývojových a výzkumných pracovištích potravinářského průmyslu, zemědělství, vnitřního a zahraničního obchodu, státní správy a příslušných pracovišť zemědělské, farmaceutické a veterinární sféry. Absolventi jsou rovněž profilováni k uplatnění v řídících funkcích v oblasti výživy obyvatelstva, jako poradci potravinářských firem, obchodních institucí a státních orgánů. UplatněníDetaily
|
Data pro 2018/2019