Počkejte prosím...
Data pro 2018/2019

Přírodní a modifikované polysacharidy

Kredity 3
Rozsah 2 / 0 / 0
Examinace Zk
Jazyk výuky čeština
Úroveň magisterský předmět
Garant prof. Ing. Jana Čopíková, CSc.
doc. Mgr. Andrej Sinica, Ph.D.
doc. Ing. Evžen Šárka, CSc.

Anotace

Polysacharidy jsou obnovitelným zdrojem přírodní zdroj polymerů, které mají široké uplatnění v potravinářství, papírenském, stavebním a chemickém průmyslu. Studenti jsou v rámci předmětu seznámeni se zdroji, strukturou a fyzikálními vlastnostmi polysacharidů a jejich oligomerů. Dále jsou vysvětleny fyzikálně-chemické metody, které slouží k analýze polysacharidů. Podstatná část přednášek je věnována aplikacím a nutričnímu významu polysacharidů v potravinách a využití v biokompatibilních potravinářských obalech.

Sylabus

None

Literatura

Z: Stephen A.M., Food Polysaccharides and Their Applications, CRC Press, 2006, 978-0824759223
D: Walter R.H., Polysaccharide Association Structures in Food, CRC Press, 1998, 978-0824701642

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum
zobrazit plnou verzi