Počkejte prosím...
Data pro 2019/2020

Přírodní a modifikované polysacharidy

Kredity 3
Rozsah 2 / 0 / 0
Examinace Zk
Jazyk výuky čeština
Úroveň []
Garant prof. Ing. Jana Čopíková, CSc.
doc. Mgr. Andrej Sinica, Ph.D.
doc. Ing. Evžen Šárka, CSc.

Anotace

Polysacharidy jsou obnovitelným zdrojem přírodní zdroj polymerů, které mají široké uplatnění v potravinářství, papírenském, stavebním a chemickém průmyslu. Studenti jsou v rámci předmětu seznámeni se zdroji, strukturou a fyzikálními vlastnostmi polysacharidů a jejich oligomerů. Dále jsou vysvětleny fyzikálně-chemické metody, které slouží k analýze polysacharidů. Podstatná část přednášek je věnována aplikacím a nutričnímu významu polysacharidů v potravinách a využití v biokompatibilních potravinářských obalech.

Sylabus

None

Literatura

Z: Stephen A.M., Food Polysaccharides and Their Applications, CRC Press, 2006, 978-0824759223
D: Walter R.H., Polysaccharide Association Structures in Food, CRC Press, 1998, 978-0824701642

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum
zobrazit plnou verzi