Počkejte prosím...
Data pro 2018/2019

Food Packaging and Preservation

Kredity 5
Rozsah 4 / 0 / 0
Examinace Zk
Jazyk výuky angličtina
Úroveň magisterský předmět
Garant doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

Anotace

None

Sylabus

1. Mechanisms of food spoilage
2. Prevention physiological changes
3. Prevention of Enzymatic and chemical reactions
4. Hygiene requirements, preservation by microorganisms removal from food
5. Abiosis (direct inactivation of microorganisms) - thermal processing
6. Abiosis - other physical methods, chemoanabiosis
7. Anabiosis (indirect preservation methods) - osmoanabiosis, chilling and freezing
8. Anabiosis - chemoanabiosis, cenoanabiosis
9. Economics of food packaging, general demands on packaging.
10. Packaging materials, their properties and use - wood, textiles, paper.
11. Metals, glass.
12. Polymers - types and general properties.
13. Polymers - types and general properties
Environmental impact of packaging

Literatura

None

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum
zobrazit plnou verzi