Počkejte prosím...
Nacházíte se: VŠCHT Prahastuduj.vscht.cz → Vyber si program → Bakalářské programy → Biochemie, mikrobiologie a biotechnologie

Biochemie, mikrobiologie a biotechnologie

Biochemie a biotechnologie

Biochemie a biotechnologie

Jedná se o dlouhodobě nejpopulárnější program na Fakultě potravinářské a biochemické technologie. Je ideální pro studenty, které kromě chemie baví i biologie a zajímají se o živé mikroorganismy, léčiva nebo biotechnologie (pivovarství, lihovarství). Podle zvolené specializace se z vás stanou odborníci v oblasti tradičních a moderních biotechnologických procesů, získáte podrobné znalosti v oborech biochemických, molekulárně biologických, mikrobiologických ap. Pochopíte podstatu a význam přírodních látek v medicíně. Budete výborně připraveni pro magisterské studium v programech Biochemie a buněčná biologie, Mikrobiologie a genové inženýrství, Biotechnologie a bioinženýrství a Přírodní látky a léčiva.

 

POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze studijních plánů s opravenými daty.

Specializace - Biotechnologie a bioinženýrství

Získáte odborné znalosti v oblasti tradičních biotechnologií (pivovarství/sladařství, lihovarství, vinařství a další) a dále biotechnologií produkujících čisté chemikálie, biologicky aktivní molekuly nebo biopaliva. → více

Specializace - Přírodní látky a léčiva

Získáte odborné znalosti a dovednosti týkající se biotechnologií produkujících malé a velké farmaceuticky významné molekuly, čisté chemikálie (včetně produktů rostlinné i živočišné buňky), dále znalosti o procesu izolace, charakterizace a syntézy biologicky aktivních přírodních látek. → více

Specializace - Biochemie a mikrobiologie

„Život je chemie“ není prázdné heslo – každá buňka funguje na základě komplexních chemických pochodů. → více

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 150 studentů
Kód programu B301
Technologie potravin

Technologie potravin

CHYBI CHARAKTERISTIKA PROGRAMU

Výroba a zpracování potravin je obor nejen životně důležitý, ale také nezávislý na ekonomickém cyklu. Díky této skutečnosti a díky znalostem z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce.

Naučíte se vše o průmyslové výrobě potravin a základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin.

 

Tento program je možné studovat také v Univerzitním centru v Litvínově.

 

Uplatnění

  • Navazující magisterské studium
  • Ředitelé a manažeři výroby v potravinářských firmách
  • Kontrola a řízení jakosti
  • Výrobní podniky
  • Státní i regionální kontrolní orgány

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 80 studentů
Kód programu B303
Aktualizováno: 12.11.2018 18:27, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum
zobrazit plnou verzi