Počkejte prosím...
Nacházíte se: VŠCHT Prahastuduj.vscht.cz → Vyber si program → Bakalářské programy → Potraviny a výživa

Potraviny a výživa

Forenzní analýza a analýza potravin

Forenzní analýza a analýza potravin

Získáte důkladné znalosti jak chemie, tak biologie, s důrazem na analytické dovednosti. Stanete se žádanými experty v praxi i ve výzkumu. V rámci programu si budete volit ze dvou specializací – Forenzní analýzy a Chemie a analýzy potravin. Forenzní analýza v sobě kombinuje kriminalistickou praxi s vědeckým přístupem k řešení problémů, soudním lékařstvím a základy právního systému. Analýza potravin z vás udělá špičkové odborníky v oblasti, která zajímá každého a hýbe celým světem. Obě specializace vyučují největší experti na dané oblasti v ČR, můžete se také těšit na řadu profilujících předmětů, jejichž přehled získáte v odkazech na studijní plány.

 

POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze studijních plánů s opravenými daty.

Specializace - Forenzní analýza

Chcete porozumět principu identifikace jedinců pomocí DNA analýzy? Chcete odhalovat úmyslné otravy, či falšování potravin? Forenzní analýza je velmi populární obor, vyučovaný v ČR pouze na VŠCHT Praha. → více

Specializace - Chemie a analýza potravin a výživa

Seznámíte se se složením různých kategorií potravin, doplňků stravy a fytofarmak. → více

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 150 studentů
Kód programu B302
Technologie potravin

Technologie potravin

CHYBI CHARAKTERISTIKA PROGRAMU

Výroba a zpracování potravin je obor nejen životně důležitý, ale také nezávislý na ekonomickém cyklu. Díky této skutečnosti a díky znalostem z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce.

Naučíte se vše o průmyslové výrobě potravin a základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin.

 

Tento program je možné studovat také v Univerzitním centru v Litvínově.

 

Uplatnění

  • Navazující magisterské studium
  • Ředitelé a manažeři výroby v potravinářských firmách
  • Kontrola a řízení jakosti
  • Výrobní podniky
  • Státní i regionální kontrolní orgány

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 80 studentů
Kód programu B303
Aktualizováno: 2.11.2018 15:57, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum
zobrazit plnou verzi